Programjaink
Fotók
Adószámunk
18676381-1-13
Számlaszámunk
B3 Takarék SZÖVETKEZET: 64800080-18009279-00000000
Luca-napi Sokadalom

Máramaros kincsei

Máramarosiak

 

Máramarosi partnerszevezetünk a Szent Júdás Tádé Egyesület, mely a hátrányos helyzetű családokat támogatja.

Egy héten át 16 fővel népi kézműves mesterségek képzése zajlott: hímzés, fafaragás, kosárfonás, szövés és játszóházvezetés témakörben.

 

További képek a galériában

 

FONÁS

 

KÉPEK A GALÉRIÁBAN

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
 
 
A Debreceni Művelődési Központ, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Hagyományok Háza - együttműködve a Kézműves Alapítvánnyal - a népművészeti hagyományok tovább éltetése, a fiatalok alkotókészségének fejlesztése érdekében lehetőséget kíván teremteni a Magyarországon és az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, a hagyományos kézműves tevékenységekkel foglalkozó fiataloknak a bemutatkozásra, megmérettetésre, illetve hagyományápoló tevékenységük továbbfejlesztésére.
 
XIII. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat
 
A meghirdetők az országban és az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, 25 évnél nem idősebb fiatalok, általános és középiskolai diákok
 
• a néprajzi tájegységre jellemző formavilág és díszítőelemek felhasználásával készített - alkotásait várják.
• A pályamunkák természetes anyagokból (textil, agyag, szalma, csuhé, vessző, gyöngy, fa, bőr, tojás, stb.) készített gyermekjátékok és használati tárgyak lehetnek.
 
Pályázati feltételek: egyéni alkotók maximum 5 darab, alkotóközösségek (szakkör, kör, klub, iskola, osztály, csoport, stb.) maximum 15 darab pályamunkát küldhetnek be. Nevezési díj nincs.
 
A jelentkezési határidő meghosszabbítva március 31-ig!
 
   Részletek    .. 
Előadás

Partnereink
Támogatóink